De blokhut wordt verhuurd aan scoutinggroepen, scholen, club’s en soortgelijke instellingen. Er wordt niet verhuurd voor feesten of partijen, en ook niet tijdens eigen scoutingopkomsten.Dit betekent in de praktijk dat er in principe niet verhuurd wordt op de vrijdagavond en de zaterdag, tijdens normale weekenden in het jaar. 

De in 2007 gebouwde blokhut beschikt over vier zalen, die beschikbaar zijn om te huren, en een staf/stamruimte die niet verhuurd wordt. In de rechter vleugel worden de zalen gescheiden door een schuifwand, deze is in te klappen waardoor er een grote zaal (100 m2) ontstaat. In de blokhut kunnen maximaal 50 personen overnachten. Alle zalen en de keuken zijn volledig gemeubileerd met tafels, bankjes en stoelen en zodoende direct klaar voor gebruik.


De blokhut is voorzien van warm water, elektriciteit en centrale verwarming. De kosten hiervoor zijn bij de huurprijs inbegrepen. Ook is elke ruimte aangesloten op het luchtverversingssysteem. In de keuken heeft u de beschikking over een koelkast, vriezer, oven, magnetron en twee gasfornuizen. Het keukenblad heeft een spoelbak. Verder is er een koffiezetapparaat aanwezig. 

De gescheiden toiletgroepen (dames / heren) beschikken beiden over twee toiletten en een wasbak. In de wasruimte bevindt zich naast een douche ook twee grote wasbakken (vier en twee kranen).De blokhut bevindt zich in een bosrijke omgeving met genoeg speel- en spelruimte voor kinderen. 

Voor de blokhut ligt een grasveld waar met kleinere groepen op gespeeld kan worden. Het bos is daarnaast ook geschikt voor avondspellen en speurtochten.Op ons terrein bevinden zich drie parkeerplaatsen voor auto’s, meer parkeergelegenheid vindt u langs de openbare weg of op de parkeerplaats ,die op twee minuten lopen ligt. Dit is de parkeerplaats van een kinderboerderij en zwembad. Indien u interesse of vragen heeft kunt u contact opnemen met onze ‘contactpersoon verhuur’.