PPD levert bijdrage Dodenherdenking Beekbergen

BEEKBERGEN • Scouting PPD Apeldoorn heeft ook dit jaar weer een waardevolle bijdrage geleverd aan de jaarlijkse Dodenherdenking in Beekbergen, die plaatsvond op zaterdag 4 mei. 

De plechtige kranslegging vond plaats bij het oorlogsmonument in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg. 

Scouting PPD Apeldoorn vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking. Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen scouts de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniële rol. Jaarlijks zijn ook zo’n 60 scouts betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam. Zij komen elk jaar uit een andere provincie.

Scouting PPD Apeldoorn is nu voor het derde jaar op rij betrokken bij de Dodenherdenking en heeft geen plannen om deze traditie in de nabije toekomst te staken. "Het is een eer voor Scouting PPD om bij te dragen aan de Dodenherdenking. Het is cruciaal dat we gezamenlijk stilstaan bij de offers die vorige generaties hebben gebracht en hoe deze onze vrijheid en vrede hebben gevormd. Door jongeren actief deel te laten nemen, geven we essentiële waarden van respect en verantwoordelijkheid door aan toekomstige generaties," legt Maarten, contactpersoon communicatie van onze Scoutinggroep, uit.

Scouting Nederland
Scouting PPD Apeldoorn is in 1945 opgericht en biedt al ruim 75 jaar een leuke vrijetijdsbesteding aan kinderen uit Apeldoorn, Ugchelen en Beekbergen. We bieden ruim 100 kinderen en jongeren wekelijks het Scoutingspel en doen dat vanuit ons clubhuis aan de Egerlaan in Apeldoorn Zuid, direct naast Ugchelen Buiten.

Onze Scoutinggroep is onderdeel van Scouting Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie met 118.000 leden. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee kinderen en jongeren worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie eens rond op onze site.