Als je een horde groene bloezen voorbij ziet komen, dan zijn dat de welpen. Scouting Paulus & Petrus Donders heeft maar liefst drie welpenhordes!

1. J.P. Timmermanshorde: dit zijn jongens en meisjes (zaterdagochtend)

2. Raadsrotshorde: dit zijn jongens (zaterdagmiddag)

3. Sionihorde: dit zijn meisjes (zaterdagochtend)

Welpen zijn tussen de 7 en 10 jaar oud en zijn niet vies van een uitdaging. Ze maken kennis met traditionele scoutingactiviteiten, zoals het bouwen van een vuurtje, basisknopen en hiketechnieken. Daarnaast doen ze nog véél meer! Zelf koken, smokkelen in het bos, trefbal, filmavond, papiermaché, gipsmaskers en ga zo maar door. Een paar keer per jaar gaan zij een nachtje op logeren met als hoogtepunt een week op kamp in de zomer. Hier wordt altijd nog weken over nagepraat!

Het jungleboekverhaal vormt de rode draad in de programma’s die aan de welpen worden aangeboden. De activiteiten sluiten aan bij hun belevingswereld en de ontwikkelingen die zij doormaken. Kinderen worden stap voor stap meegenomen in de voorbereidingen naar de kampweek in de zomer. Dit doen zij niet alleen, maar samen met hun horde en leiding.