Op zaterdagmiddag worden er activiteiten verzorgd voor jongeren tussen de 11 en 14 jaar oud. De zogeheten scouts zijn verdeeld in twee troepen:

Apollotroep: dit zijn jongens
Artemistroep: dit zijn meisjes

Scouts hebben er vaak al een paar jaar scoutingervaring op zitten, ze zijn bijvoorbeeld bever of welp geweest. Activiteiten die voor scouts georganiseerd worden zijn voor beide troepen verschillend, maar hebben één ding gemeen: het is het betere scoutingwerk. Zo gaan scouts regelmatig kamperen in een tent, is er een week kamp in de zomer, kunnen ze zelfstandig een vuur aanleggen, tochten lopen, koken voor hun patrouille, ondersteunen zij de kleintjes tijdens groepsactiviteiten en zijn ze veel buiten te vinden.

Het programma dat scouts krijgen aanboden is op maat gemaakt voor hun leeftijdscategorie. Ook typische “meisjes-” en “jongensactiviteiten” komen aan bod. Vaak wordt er aan een project gewerkt dat in een bepaald thema valt, bijvoorbeeld sport en spel of internationaal. Gedurende enkele weken vormt dit de leidraad in de programma’s, waarna een insigne voor op het uniform volgt. De scoutstroepen zijn hecht en sociaal en worden begeleid door een aantal ervaren vrijwilligers.