Elke vrijdagavond komen de explorers bij elkaar. Dit is een gemengde groep van jongens en meisjes tussen de 15 en 18 jaar. De explorerafdeling heet de RSA-paasei-7. Hoe dat zo gekomen is? Dat kun je beter aan de begeleiding vragen.

Als explorer ben jij aan zet. Jij bepaalt of een programma top of flop is. Tokkelbaantje? Regel het maar! Kamperen? Vertel maar waar en wanneer? Wafels bakken of liever een greppeldropping? Het is aan jou.

Op vrijdagavond gaat het kampvuur in elk geval regelmatig aan en wordt er gezellig bijgepraat.

Explorers kennen het spel van scouting door en door. Nadat zij jarenlang de activiteiten hebben doorlopen, mogen ze het nu voor zichzelf organiseren. Onder begeleiding van een aantal vrijwilligers maken zij wekelijks hun eigen programma. Binnen de kaders is bijna alles mogelijk. Tijdens groepsactiviteiten worden de explorers ingezet als hulp voor de stafleden, zodat ze alvast kunnen snuffelen aan het leidinggeven.